Το Βιογραφικό μου
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βόλο. Ενώ φοιτούσα ακόμη στο Γυμνάσιο είχα ήδη αποφασίσει ότι ήθελα να γίνω ψυχολόγος. Τα αποτελέσματα των πανελληνίων με οδήγησαν στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου είχα την πρώτη γνωριμία με την επιστήμη της Ψυχολογίας. Αυτή όμως δεν ήταν αρκετή ώστε να με καθιστά και επίσημα ψυχολόγο. Αφού αποφοίτησα και μετά από κατατακτήριες εξετάσεις εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησα το 2006.
Στη συνέχεια εργάστηκα ως ψυχολόγος σε φορείς όπως η Μ.Κ.Ο Αλληλεγγύη σε πρόγραμμα συμβουλευτικής ανέργων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου στον τομέα ενηλίκων.
Το 2007 ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου στο τετραετές Πρόγραμμα Συστημικής Ψυχοθεραπείας στο Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων με υπεύθυνη τη Χάρι Κατάκη. Η απαιτητική αλλά και πλούσια αυτή εκπαίδευση μου παρείχε μια νέα οπτική στη σχέση και συναναστροφή μου με τους ανθρώπους γύρω μου αλλά και πολύτιμα εργαλεία που με βοηθούν στην παροχή των συμβουλευτικών και ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών στο γραφείο μου.
Καθώς η αναζήτηση και η ανάγκη μου για νέα γνώση δε σταματούν, το 2017 ολοκλήρωσα το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου στον τομέα της Διοίκησης Μονάδων Υγείας.
Από το 2013 λειτουργώ το ιδιωτικό μου γραφείο όπου συνεργάζομαι καθημερινά με ενήλικες και εφήβους σε ατομικές συνεδρίες αλλά επίσης με ζευγάρια και οικογένειες. Παράλληλα, από την αρχή του 2020 απασχολούμαι στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» όπου επίσης παρέχω συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες.

Δείτε αναλυτικά τις υπηρεσίες
Συμβουλευτική
Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχονται στο γραφείο, αποσκοπούν στη διαχείριση καθημερινών θεμάτων και δυσκολιών. Τα θέματα αυτά μπορεί να αφορούν τις οικογενειακές σχέσεις, τις συντροφικές σχέσεις, το εργασιακό πλαίσιο αλλά και την ευρύτερη κοινωνική σφαίρα. Η συμβουλευτική μπορεί να λειτουργήσει ως ένας καλός «οδηγός» της καθημερινότητας και να βοηθήσει κάθε πρόσωπο να αναγνωρίσει τους τρόπους που αυτός-ή χρησιμοποιεί στην καθημερινότητα προκειμένου να συναναστρέφεται ανθρώπους, να επιλύει προβλήματα, να διαχειρίζεται κρίσεις κ.α.
Η συμβουλευτική διαδικασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σεβασμού και της αποδοχής της προσωπικότητας, των επιλογών και των βιωμάτων κάθε προσώπου.
Συχνά η ανάγκη ανταπόκρισης στα ζητήματα που αφορούν το συμβουλευόμενο-η μπορεί να απαιτεί τη συνεργασία και με άλλους ειδικούς όπως ψυχίατρο, κλινικό διαιτολόγο και άλλα.
Η συμβουλευτική μπορεί να είναι:
Α. Ατομική
Β. Ζεύγους
Γ. Οικογένειας

Ψυχοθεραπεία
Η ψυχοθεραπεία αποτελεί ένα ταξίδι στα βαθύτερα κομμάτια του εαυτού μας και ό,τι αυτός αποτελεί. Η προσωπική ιστορία καθενός, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα, οι σχέσεις με τους σημαντικούς μας άλλους, η πορεία που διανύσαμε ως τώρα και που και αυτή τη στιγμή διανύουμε μπαίνουν στον ευρυγώνιο φακό της ψυχοθεραπείας, Μέσα από αυτόν το φακό αναζητούμε το προσωπικό μας νόημα ζωής και καλλιεργούμε το έδαφος της προσωπικής μας ανάπτυξης.
Η Συστημική ψυχοθεραπεία στην οποία έχω εκπαιδευτεί προσεγγίζει τον άνθρωπο μέσα από τη συμμετοχή και το «ανήκειν» του σε διάφορα συστήματα.
Πιο απλά, καθένας από μας μετέχει και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός όλου που κάθε φορά μπορεί να είναι το ζευγάρι, η οικογένεια, το σχολείο , η εργασία κ.α.
Η προσέγγιση του ανθρώπου μέσα από τα συστήματα όπου ανήκει, αναδεικνύει και φωτίζει τις δυνάμεις του σχετίζεσθαι , το πώς δηλαδή ο άνθρωπος «κατασκευάζει», βιώνει, και συντηρεί τις σχέσεις τους με τους άλλους.
Στόχος κάθε φορά στις συνεδρίες, ατομικές ή οικογενειακές είναι να φωτιστούν ακριβώς αυτές οι δυνάμεις του σχετίζεσθαι που διαμορφώνουν και παγιώνουν συναισθήματα συμπεριφορές και καταστάσεις ή ακόμη και καθηλώνουν ή απελευθερώνουν ανθρώπους στο ίδιο τους το βίωμα.
Η θεραπευτική πορεία δεν έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Η διάρκειά της εξαρτάται από πολλούς και ποικίλους παράγοντες και αποτελεί σύμφωνη συνεργασία του επαγγελματία με το συμβουλευόμενο-η/θεραπευόμενο-η.
Η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι:
Α. Ατομική
Β. Ζεύγους
Γ. Οικογένειας
Δ. Ομάδας

Ομαδική ψυχοθεραπεία
Η ομαδική ψυχοθεραπεία αφορά σε μία κλειστή ομάδα 8 κατά μέσο όρο προσώπων, η οποία συγκεντρώνεται σε σταθερή βάση και ύστερα από κοινή συμφωνία των μελών αναφορικά με τους όρους απορρήτου και συνδιαλλαγής μεταξύ τους αλλά και με το θεραπευτή-τρια.
Η ομαδική ψυχοθεραπεία έχει το σαφές πλεονέκτημα του πλούτου της πολυφωνίας. Η πολυφωνία αυτή προσφέρει μεταξύ άλλων πολλαπλούς καθρέφτες για κάθε μέλος χωριστά, μέσα από τους οποίους μπορεί να «ξαναδεί» ή ακόμη και να «γνωρίσει» τον προσωπικό του εαυτό.

Η λειτουργία του γραφείου
- Στο χώρο του γραφείου μου δέχομαι εφήβους και ενήλικες που με επισκέπτονται εκούσια και ύστερα από συμφωνημένο ραντεβού.
- Για τους εφήβους απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων.
- Η ατομική συνεδρία διαρκεί 50 λεπτά
- Η συνεδρία οικογένειας/ζεύγους διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά
- Το απόρρητο που τηρείται δύναται να «σπάσει» σε περιπτώσεις όπου απειλείται η ανθρώπινη ζωή του πελάτη ή κάποιου άλλου, η σωματική του ακεραιότητα, η δημόσια υγεία και άλλα.
- Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του συμβουλευόμενου-ης/θεραπευόμενου-ης και του ψυχολόγου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι φιλική αλλά υπόκειται σε όρια αναφορικά με το ρόλο καθενός, που σκοπό έχουν να διαφυλάξουν τα οφέλη που θα προκύψουν από τη συμβουλευτική/θεραπευτική πορεία.
- Ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής δεν έχει το δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμακευτικής αγωγής καθώς δεν είναι ιατρός.
- Η συνέπεια στην ώρα του καθορισμένου ραντεβού είναι απαραίτητη.
- Απαγορεύεται εντός του χώρου σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας το κάπνισμα, η χρήση αλκοόλ, η φωτογράφηση στη διάρκεια των συνεδριών.